Rotlaus’ første album Bygderamp havnet på topp ti på VG-lista. Bandet fikk utdelt første gullplate for salg og strømming med låten Byjenta i 2017.

I 2017 utga bandet låten Rundt neste sving, som raskt fikk både gull- og platinautmerkelse. Totalt har Rotlaus mottatt 21 gullplater, 8 platinaplater, 3 doble platinaplater og 2 trippel platinaplater. For sitt andre album, På vei, ble bandet nominert i klassene årets album og årets gjennombrudd med Gramo-stipend foran Spellemannprisen 2018. Rotlaus ble også nominert til Spellemannprisen 2021 og Spellemannprisen 2022 i kategorien festmusikk for låtene utgitt de respektive årene.

På vei var det niende mest strømmede albumet i Norge i 2019 og det 13. mest strømmede albumet i 2018, noe som gjorde de til det mest strømmede norske bandet de to årene. Per uke 20 i 2020 hadde albumet ligget 119 uker på Topplista.no. Deres mest kjente sang er Rundt neste sving.

Nå er de klare for HAVNA!

Rotlaus Rotlaus Rotlaus Rotlaus Rotlaus Rotlaus Rotlaus Rotlaus Rotlaus Rotlaus Rotlaus Rotlaus Rotlaus
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail

Violet Road

av Stian Breyholtz

Sist dem var her for 6 år siden leverte dem en helt fantastisk konsert på Havna 2018. Vi hadde også besøk av dem under pandemien med MS Vulkana på Havna på Kaia i 2021. Det blir stas å få gutta på besøk igjen.

I 2015 oppkalte Kåfjord kommune en parsell av E6 mellom Nomedal og Trollvik etter bandet.

I 2008 ga bandet ut sitt første musikkalbum, Letters.

Den 10. november 2010 kom singelen «Crazy as can be»[6] og den 17. juni 2011 ble neste singel, «Can You Hear the Morning Singing», utgitt.[6] Begge er hentet fra albumet Violet Road, som ble utgitt den 21. oktober 2011.[7] «Can you hear the morning singing» ble låten bak bandets første musikkvideo, regissør var Nils Gaup.[1] Den 11. januar 2013 slapp bandet sitt tredje album, Peter Every and His Marching Band.

28. april 2014 slapp bandet sitt fjerde album, Back to the Roadshow. «Face of the Moon» er en av sangene på albumet. Til musikkvideoen har de fått video av fans over hele verden der de synger på refrenget.

5. februar 2016 utga de sitt femte album, In Town To Get You. På dette albumet ligger låter som «We are the Love» som bandet slapp som singel i 2015 og «Out of Words» som også ble sluppet som singel. Med sistnevnte fulgte også en video.

Nå er de klare for HAVNA igjen!

Violet Road Violet Road Violet Road Violet Road Violet Road Violet Road Violet Road Violet Road
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail

TNT

av Stian Breyholtz

TNT slapp sitt første album allerede samme året bandet ble stiftet. Dette er bandets eneste album med norske tekster.

TNT fikk en hit med sangen «Harley-Davidson». I august 1983 kom Morty Black inn i stedet for Steinar Eikum på bass, og året etter ble amerikanske Tony Harnell TNTs nye frontmann.

Bandet vant Spellemannprisen 1987 i klassen rock for albumet Tell No Tales. I 1988 bestemte «Diesel» Dahl seg for å forlate bandet etter at det hadde vært en turbulent tid i bandet.

«10 000 Lovers (In One)» er TNTs største hit.

Nå er de klare for HAVNA!

TNT TNT TNT TNT TNT TNT TNT TNT TNT TNT TNT
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail

Kurt Nilsen

av Stian Breyholtz

Kurt Nilsen er kjent for sin sterke og følelsesladde stemme, som har evnen til å røre publikum i hjertet. Med en blanding av pop, rock og folkemusikk skaper han tidløs musikk som treffer en bred fanskare.

Han har utgitt flere suksessfulle album, inkludert det selvtitulerte debutalbumet «Kurt Nilsen» som solgte i rekordstore antall. Han har også samarbeidet med andre anerkjente artister og opptrådt på store internasjonale arenaer.

Kurt Nilsen har vunnet flere priser for sin musikk, og hans genuine og ydmyke fremtoning har gjort ham til en elsket artist både i Norge og utenlands. Med sin unike stemme og talent fortsetter Kurt Nilsen å begeistre musikkelskere over hele verden.

Nå kommer han til Havna!

Kurt Nilsen Kurt Nilsen Kurt Nilsen Kurt Nilsen Kurt Nilsen Kurt Nilsen Kurt Nilsen Kurt Nilsen Kurt Nilsen
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail

Han blir omtalt som Norges beste rock- og soulsanger med en helt egen evne til å kommunisere med publikum!

Han kan opptre i de fleste konstellasjoner; fra duo til storband/filharmonisk besetning på en like selvfølgelig og naturlig måte, og har hatt syv forskjellige konseptkonserter med KORK. Han målbinder publikum uansett hvilken sjanger han synger fordi han fordyper seg i melodiene og gjør de til sine egne.

Odd René har vært soloartist siden 1996, og har hatt utallige radiohits siden den gang. Han har dessuten vært supportartist for storheter som Tina Turner, Joe Cocker og John Hiatt. Odd René var også spesielt utvalgt korist for Paul McCartney under fredspriskonserten i Oslo Spektrum i 2001.

Han har skrevet filmmusikk for bl.a. Hollywood produksjonen One Night at McCools (med bl.a. Michael Douglas, Matt Dillon og Liv Tylor), Hamilton og Lange flate baller 2, samt figurert i de fleste norske underholdningsprogram (Amandashowet, Idrettsgallaen, Memo, Wiese, Beat for Beat, Military Tattoe, Klassefesten, Momarkedet, for å nevne noen).

Som liveartist er han en av Norges mest etterspurte og har gjennom mange år på veien opparbeidet seg et stort og trofast publikum. Han har en egen evne til å sette akkurat den stemningen han er ute etter å gi publikum. Han er derfor et utsøkt valg når det gjelder eventjobber!

Odd René Odd René Odd René Odd René Odd René Odd René Odd René Odd René Odd René Odd René
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail

Halvdan Sivertsen er et av de varmeste og morsomste menneskene i norsk offentlighet, og etter et halvt århundre som artist, har han fortsatt mye på hjertet. Han er fremdeles opptatt av den stakkars kloden vår, og brenner fortsatt for kjærligheten, vennskapet og de som trenger oss.

I tillegg til å gi ut en rekke prisbelønte album og være en fjerdedel av tidenes største norske supergruppe, Gitarkameratene, har musikken til Halvdan blitt brukt i både film og teater. Dessuten vil Halvdan, for en hel generasjon nordmenn, alltid huskes som «faren» til Labbetuss. Hans velkjente sanger som eksempelvis «Kjærlighetsvisa», «Sommerfuggel i vinterland», «Venner» og «Nordaførr vårvisa» er uomtvistelig meget godt befestet i den norske sang-flora.

Karrieren til Halvdan spenner over mer enn 50 år, fra den spede starten i Bodøs pop- og rockmiljø på 60-tallet, via visebølgen på 70-tallet, til å bli en av landets mest populære artister de siste 30 årene. Og i 2020 ble han innlemmet i Rockheim Hall of Fame for sitt bidrag til den norske populærmusikken.

Halvdan har gjennom mange år og gjennom skiftende trender, befestet seg som en artist av rang som selv i voksen alder nekter å stå stille. Halvdan vil også i fremtiden gir oss stadig nye skråblikk på politisk udugelighet, kjærligheten og livet.

Halvdan Sivertsen Halvdan Sivertsen Halvdan Sivertsen Halvdan Sivertsen Halvdan Sivertsen Halvdan Sivertsen Halvdan Sivertsen
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail

Dette blir gøy dere! Staysman kommer til Sandnessjøen for å spille opp til festmusikk på Havnafestivalen i år! Artist, Stian Thorbjørnsen skuffer aldri publikum og det kommer til å bli «all-sang» på flere kjente låter. Så har du ikke billett, skaff deg en og kom kom kom!

Thorbjørnsen utgjorde sammen med Lasse Jensen duoen Staysman & Lazz, før de ble oppløst i 2020. Duoen ble oppdaget da de var med i en sangkonkurranse arrangert av ukebladet Se & Hør med sangen «Uten sko» i 2010. I 2015 deltok de i Melodi Grand Prix med sin låt «En godt stekt pizza» og endte på en tredjeplass i finalen.

Han ble kjent for et større publikum i 2012, da han deltok i sesong 4 av TV3-serien Paradise Hotel. Han var deltaker i TV3-serien Robinsonekspedisjonen i 2013.

I 2015 deltok han i programmet Skal vi danse på TV 2, der han endte på andreplass. I 2018 og 2019 ledet han spørreprogrammet 10 på topp på NRK. Våren 2021 var Thorbjørnsen med i Hver gang vi møtes på TV 2, sammen med artistene Arne Hurlen, Hanne Krogh, Maria Mena, Agnete Saba, Trygve Skaug og Hkeem.

Han skal lede Melodi Grand Prix 2023 sammen med Arianrhod Engebø.

Staysman Staysman Staysman Staysman Staysman Staysman Staysman Staysman Staysman
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail

Det er få band som har bidratt med så mange norske hits som Trang Fødsel. Låter som «Kursiv», «Drømmedame», «Hippie» og «Fredag» er blitt allemannseie med melodier og vokalharmonier som sitter rett i øret, og ikke minst med de lune og ironiske tekstene.

Trang Fødsel har klart kunststykket å ta den norske folkesjelen på kornet. De slo igjennom med «Kursiv», som fylte alle Norges radioer en gang i 1997, og ble raskt kjent som eminente entertainere som fylte konsertsaler og festivalscener fra Lindesnes til Longyearbyen. Siden debutalbumet Hybel har bandet gitt ut fem plater, inkludert samleplata De Aller Beste.

Å oppleve Trang Fødsel på konsert er alltid en fest, med en perlerad av låter du kan – enten du er klar over det eller ikke. Vokalist Hans Petter Aaserud står i spissen for et energisk lag av musikere som leverer en schlachtplate av popharmonier, rockedriv og slentrende jazz-eleganse med like stort overskudd. Aaserud er også en av Norges fremste låtskrivere, og har skrevet og produsert musikk for mange av Norges beste artister. I begynnelsen av 2018 var han gjest i TV-programmet «Hver gang vi møtes», og resten av året har Trang Fødsel dagene fulle av nye konserter og opptredener.

Trang fødsel er lyden av norsk sommer på sitt beste: Låtene oser av svaberg, solkrem og saltvann, og en og annen melankolsk solnedgang like før daggry. Sommeren blir bare ikke den samme.

Ikke vinteren heller, forsåvidt.

«Se for deg at du sitter sammen med dine beste venner på et svaberg. Sola går ned i horisonten og lukten fra grillen begynner så smått å forsvinne. Rundt deg høres latter og prat fra folk som hygger seg sammen i de sene nattestimer. Fra Radioen triller toner fra Trang fødsels siste plate, og alt du kan tenke er at dette øyeblikket er perfekt…»
– Uriks.no

Trang Fødsel Trang Fødsel Trang Fødsel Trang Fødsel Trang Fødsel Trang Fødsel Trang Fødsel Trang Fødsel
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail

D.D.E.

av Stian Breyholtz

D.D.E. høstet gode kritikker i jubileumsåret: «Om det var noen tvil om hvem som er kongene av Trøndelag, ble det bevist i kveld» (Adresseavisa, terningkast 6).

«..man må jo nesten være fullstendig død i alt av sentralnervesystem om man ikke kjenner det rykker litt i rockefoten» (Saltenposten, terningkast 5). «Skamløst publikumsfrieri og et fyrverkeri av en folkelig maktdemonstrasjon.

D.D.E. vant Verket 2022. SJØ!» (Rana Blad).
D.D.E. tar med seg sirkuset til Sandnessjøen.

Her bli det liv!!

Billetter i salg her:
https://havnafestivalen.hoopla.no/sales/event/4108806190

D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E.
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail

Det evigunge bandet Dance With A Stranger har de siste årene gjennomført mange konserter og ikke minst mange festivaljobber: dette har gitt mersmak!

I 2023 skal de nok en gang gjennomføre en rekke konserter: noen enkeltstående konserter i løpet av året, men først og fremst i perioden juni – september.

I sommerperioden kommer herrene Øivind Elgenes, Frode Alnæs og Bjørn Jenssen sammen med fire musikere i en frisk og vitalisert utgave!

Her vil man få hiter som Everyone Needs a Friend, The Invisible Man, Dance With A Stranger og flere av de mer ukjente låtene i ”ny” innpakning.

Bandets virkelige gjennombrudd kom i 1988, der debutalbumet solgte mer enn 125 000 eksemplarer og ble belønnet med Spellemann-pris. Etter en pause i 2022, er de igjen klare for å begeistre sitt publikum med et fortsatt friskt, morsomt og høykvalitets musikalsk show!

Dance With A Stranger henter sin inspirasjon fra blues og jazz, soul, rock og pop, og responsen fra både presse og publikum viser at de rett og slett er i en særklasse.

Dance With A Stranger Dance With A Stranger Dance With A Stranger Dance With A Stranger Dance With A Stranger Dance With A Stranger Dance With A Stranger
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail
Siste innlegg