Halvdan Sivertsen er et av de varmeste og morsomste menneskene i norsk offentlighet, og etter et halvt århundre som artist, har han fortsatt mye på hjertet. Han er fremdeles opptatt av den stakkars kloden vår, og brenner fortsatt for kjærligheten, vennskapet og de som trenger oss.

I tillegg til å gi ut en rekke prisbelønte album og være en fjerdedel av tidenes største norske supergruppe, Gitarkameratene, har musikken til Halvdan blitt brukt i både film og teater. Dessuten vil Halvdan, for en hel generasjon nordmenn, alltid huskes som «faren» til Labbetuss. Hans velkjente sanger som eksempelvis «Kjærlighetsvisa», «Sommerfuggel i vinterland», «Venner» og «Nordaførr vårvisa» er uomtvistelig meget godt befestet i den norske sang-flora.

Karrieren til Halvdan spenner over mer enn 50 år, fra den spede starten i Bodøs pop- og rockmiljø på 60-tallet, via visebølgen på 70-tallet, til å bli en av landets mest populære artister de siste 30 årene. Og i 2020 ble han innlemmet i Rockheim Hall of Fame for sitt bidrag til den norske populærmusikken.

Halvdan har gjennom mange år og gjennom skiftende trender, befestet seg som en artist av rang som selv i voksen alder nekter å stå stille. Halvdan vil også i fremtiden gir oss stadig nye skråblikk på politisk udugelighet, kjærligheten og livet.

Halvdan Sivertsen Halvdan Sivertsen Halvdan Sivertsen Halvdan Sivertsen Halvdan Sivertsen Halvdan Sivertsen Halvdan Sivertsen
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail

Dette blir gøy dere! Staysman kommer til Sandnessjøen for å spille opp til festmusikk på Havnafestivalen i år! Artist, Stian Thorbjørnsen skuffer aldri publikum og det kommer til å bli «all-sang» på flere kjente låter. Så har du ikke billett, skaff deg en og kom kom kom!

Thorbjørnsen utgjorde sammen med Lasse Jensen duoen Staysman & Lazz, før de ble oppløst i 2020. Duoen ble oppdaget da de var med i en sangkonkurranse arrangert av ukebladet Se & Hør med sangen «Uten sko» i 2010. I 2015 deltok de i Melodi Grand Prix med sin låt «En godt stekt pizza» og endte på en tredjeplass i finalen.

Han ble kjent for et større publikum i 2012, da han deltok i sesong 4 av TV3-serien Paradise Hotel. Han var deltaker i TV3-serien Robinsonekspedisjonen i 2013.

I 2015 deltok han i programmet Skal vi danse på TV 2, der han endte på andreplass. I 2018 og 2019 ledet han spørreprogrammet 10 på topp på NRK. Våren 2021 var Thorbjørnsen med i Hver gang vi møtes på TV 2, sammen med artistene Arne Hurlen, Hanne Krogh, Maria Mena, Agnete Saba, Trygve Skaug og Hkeem.

Han skal lede Melodi Grand Prix 2023 sammen med Arianrhod Engebø.

Staysman Staysman Staysman Staysman Staysman Staysman Staysman Staysman Staysman
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail

Det er få band som har bidratt med så mange norske hits som Trang Fødsel. Låter som «Kursiv», «Drømmedame», «Hippie» og «Fredag» er blitt allemannseie med melodier og vokalharmonier som sitter rett i øret, og ikke minst med de lune og ironiske tekstene.

Trang Fødsel har klart kunststykket å ta den norske folkesjelen på kornet. De slo igjennom med «Kursiv», som fylte alle Norges radioer en gang i 1997, og ble raskt kjent som eminente entertainere som fylte konsertsaler og festivalscener fra Lindesnes til Longyearbyen. Siden debutalbumet Hybel har bandet gitt ut fem plater, inkludert samleplata De Aller Beste.

Å oppleve Trang Fødsel på konsert er alltid en fest, med en perlerad av låter du kan – enten du er klar over det eller ikke. Vokalist Hans Petter Aaserud står i spissen for et energisk lag av musikere som leverer en schlachtplate av popharmonier, rockedriv og slentrende jazz-eleganse med like stort overskudd. Aaserud er også en av Norges fremste låtskrivere, og har skrevet og produsert musikk for mange av Norges beste artister. I begynnelsen av 2018 var han gjest i TV-programmet «Hver gang vi møtes», og resten av året har Trang Fødsel dagene fulle av nye konserter og opptredener.

Trang fødsel er lyden av norsk sommer på sitt beste: Låtene oser av svaberg, solkrem og saltvann, og en og annen melankolsk solnedgang like før daggry. Sommeren blir bare ikke den samme.

Ikke vinteren heller, forsåvidt.

«Se for deg at du sitter sammen med dine beste venner på et svaberg. Sola går ned i horisonten og lukten fra grillen begynner så smått å forsvinne. Rundt deg høres latter og prat fra folk som hygger seg sammen i de sene nattestimer. Fra Radioen triller toner fra Trang fødsels siste plate, og alt du kan tenke er at dette øyeblikket er perfekt…»
– Uriks.no

Trang Fødsel Trang Fødsel Trang Fødsel Trang Fødsel Trang Fødsel Trang Fødsel Trang Fødsel Trang Fødsel
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail

D.D.E.

av Stian Breyholtz

D.D.E. høstet gode kritikker i jubileumsåret: «Om det var noen tvil om hvem som er kongene av Trøndelag, ble det bevist i kveld» (Adresseavisa, terningkast 6).

«..man må jo nesten være fullstendig død i alt av sentralnervesystem om man ikke kjenner det rykker litt i rockefoten» (Saltenposten, terningkast 5). «Skamløst publikumsfrieri og et fyrverkeri av en folkelig maktdemonstrasjon.

D.D.E. vant Verket 2022. SJØ!» (Rana Blad).
D.D.E. tar med seg sirkuset til Sandnessjøen.

Her bli det liv!!

Billetter i salg her:
https://havnafestivalen.hoopla.no/sales/event/4108806190

D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E. D.D.E.
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail

Det evigunge bandet Dance With A Stranger har de siste årene gjennomført mange konserter og ikke minst mange festivaljobber: dette har gitt mersmak!

I 2023 skal de nok en gang gjennomføre en rekke konserter: noen enkeltstående konserter i løpet av året, men først og fremst i perioden juni – september.

I sommerperioden kommer herrene Øivind Elgenes, Frode Alnæs og Bjørn Jenssen sammen med fire musikere i en frisk og vitalisert utgave!

Her vil man få hiter som Everyone Needs a Friend, The Invisible Man, Dance With A Stranger og flere av de mer ukjente låtene i ”ny” innpakning.

Bandets virkelige gjennombrudd kom i 1988, der debutalbumet solgte mer enn 125 000 eksemplarer og ble belønnet med Spellemann-pris. Etter en pause i 2022, er de igjen klare for å begeistre sitt publikum med et fortsatt friskt, morsomt og høykvalitets musikalsk show!

Dance With A Stranger henter sin inspirasjon fra blues og jazz, soul, rock og pop, og responsen fra både presse og publikum viser at de rett og slett er i en særklasse.

Dance With A Stranger Dance With A Stranger Dance With A Stranger Dance With A Stranger Dance With A Stranger Dance With A Stranger Dance With A Stranger
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail

Den populære duoen Cir.Cuz står bak flere titalls radio- og streaminghits, bl.a. «Radio», «Original» og «Supernova». Med over 150 millioner avspillinger er de et av Norges mest populære popband som synger på norsk.

Duoen består av Mats Melbye fra Sarpsborg og Thomas Pedersen fra Porsgrunn. Sammen har de bl.a. deltatt i Melodi Grand Prix, gjort TV-reklame for Elkjøp og gått til 1. plass på iTunes etter Jahn Teigen-hyllesten «Det Vakreste som fins». Singelen «Supernova», som for øvrig introduserte Julie Bergan for et bredt publikum, ble raskt sertifisert med vanvittige 14 x Platina trofé.

Over 10 år som artister er tilbakelagt, men hitmaskinen Cir.Cuz ruller utvilsomt videre i høyt tempo og er snart ute med ny musikk og klar for Havnafestivalen 2023!

Cir.Cuz Cir.Cuz Cir.Cuz Cir.Cuz Cir.Cuz Cir.Cuz Cir.Cuz Cir.Cuz Cir.Cuz Cir.Cuz Cir.Cuz Cir.Cuz Cir.Cuz Cir.Cuz Cir.Cuz Cir.Cuz Cir.Cuz Cir.Cuz
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail

Trondheimsbaserte Probleman beskriver seg selv som et emo-band som «nylig har entret de voksnes rekker». Med låta «Byen her» setter de ord på noe av denne såre erkjennelsen. Nemlig det å flytte rundt før du plutselig har blitt voksen og slått rot på et sted som ikke egentlig er ditt hjem.

Bandet og vokalist Mathias Østrem fra Lurøy i Nordland har fått med seg Stavangergutten Kjell Øverland alias Kapteinen på gjestevokal. Det uventa, men nydelige dialektsamarbeidet oppstod på søtt vis ved at de kommenterte på hverandres Tiktoker.

Kapteinen, som er mest kjent for å styre skuta innenfor popsjangeren, krydrer en allerede fengende låt med linjer som «De seie hjemme e der hjerta e, Men eg e operert». Han beviser med dette samarbeidet at han også kler rockesjangeren.

Med et refreng som gjør meg både gira og nostalgisk, og drivende gode instrumentalpartier som tar meg tilbake til Kråkesølv, er dette en meget lovende første singel fra Problemans kommende debutalbum.

Og hvis ikke dette er nok til å friste øret, så kan bandets egne ord om låta kanskje appellere til deg? For hvis du er «fette klar for sommer», er dette en låt for deg!

Probleman Probleman Probleman Probleman Probleman Probleman Probleman Probleman Probleman Probleman Probleman
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail

HAVNA PÅ KAIA – Med støtte fra Sparebank1 Helgeland, Alstahaug kommune og lokalt næringsliv kan Havna-gutta dele den gode nyheten.

På bildet: Både bankfolk og Havna-folk jubler for at det blir Havna på kaia i år også. | Foto: Therese Jægtvik

– Nå blir det Havna på Kaia i år også, sier Morten Rudi Johansen og Raymond Værnes fra Havnafestivalen.

Starter med byfrokost

Havna på Kaia åpner 15. juni med Sparebank1 Helgelands tradisjonelle byfrokost på stedet, slik det har vært de siste par årene.

Banken skrev for kort tid siden ny samarbeidsavtale med Havnafestivalen. Den varer i tre år fremover, og dermed har Morten Rudi Johansen, Raymond Værnes og Harald Carlsen fra Havnafestivalen sårt trengt sikkerhet til å arrangere festival hele sommeren.

– Det gir oss forutsigbarhet til å planlegge og booke artister fremover. De har jo vært med oss siden starten, gjennom pandemi og korona, sier Johansen.

Første artister

Allerede nå kan arrangørene avsløre de første musikerne som gjester festivalen

– Fredag den 16. blir det blues med Jolly Jumper & Big Moe. Der er jo Kjell Inge Brovoll fra Søvik med, forteller Morten Rudi Johansen.

Lørdag 16. spiller bandet Too Far Gone.

I tillegg kan de bekrefte at Publiners og Que du Ska kommer i løpet av sommeren.

– Også annonserer vi flere artister etterhvert, legger Raymond Værnes til.

Les mer i onsdagens Helgelands Blad.

0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail

Gunslingers har i 15 år levert norsk countrymusikk av ypperste kvalitet. De har oppnådd ein rekke utmerkelser, fått tildelt gull- og platinatrofèer og fått æren av å stille til flere hundrevis av utsolgte arrangement.

Bak vokalist og låtskriver Frode Måkestad står en rekke med anerkjente norske musikere – ingen ringere enn: Tore Mæhle (Bass), Frode Andreassen (Trommeslager), Dag Wolf (Steel guitar), Jan Ove Johansen (Gitar) og Nikolai Storevik (Fele).

På konsertene med Gunslingers vil publikum få servert et fullspekket show. Kjemien mellom scene og publikum er unik og det er ingen tvil om at disse karene var laget for å opptre på scenen.

Det å være på konsert med Gunslingers kan opplevest som et ordentlig serotonin tilskudd og ikke minst

– det gir deg et minne du sent (eller aldri) vil glemme.

Gunslingers Gunslingers Gunslingers Gunslingers Gunslingers Gunslingers Gunslingers Gunslingers Gunslingers
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail

Rolffa

av Stian Breyholtz

Rolffa er en samisk popgruppe fra Karasjok. De synger på både samisk, engelsk og norsk. Gruppa har laget musikk siden 2006, men ga ikke ut sitt første album før 2008. Gruppas største hit er sangen «Partyjoik», som også er navnet på deres første album. I 2011 vant de sangdelen i Sámi Grand Prix med låta «Gulatgo Mu».

I 2006 var frontmann Rolf Morten Anti Amundsen russ på Samisk VGS i Karasjok. En sen kveld på våren kom han plutselig på en melodi han følte han måtte lage en sang av, og i løpet av et få timer hadde han komponert, skrevet og innspilt låta Partyjoik. Dette markerte starten av Rolffa, og sammen med Nils Mikael Hætta Hansen ble det regelrett spydd ut låter fra studioet Amundsen hadde i garasjen.

Ved hjelp fra venner fikk Rolffa startet en hjemmeside, og samtlige låter som ble produsert ble lagt ut for gratis nedlastning kort tid etter ferdiggjøring. Dette førte til en eksplosjon av nedlastninger, og ved hjelp av jungeltelegrafen spredte musikken til Rolffa seg rundt i hele Nord-Norge.

I 2008 ga bandet ut sitt debutalbum Partyjoik og avsluttet samtidig perioden hvor mennesker kunne laste ned musikken deres gratis. Samme sommer dro Rolffa ut på turné med 5 innleide musikere som inkluderte blåserrekke og to gitarister og som totalt utgjorde 11 personer på scenen. I tillegg gjennomførte de to konserter med Duolva Duottar på Skiippagurrafestivalen og Midnattsrocken.

I oktober 2010 deltok de på NRK Urørts konkurranse som gikk ut på å lage den beste coverversjonen av Kaizers Orchestras ikke-utgitte låt Hjerteknuser. Det eneste deltakerne fikk som grunnlag var et noteark. Rolffas versjon pekte seg tidlig ut med et samisk vers samt en avslutning med joik. De toppet også statistikkene på Urørt-sidene. Rolffa endte til slutt på en 2.-plass med Moi på 1.-plass og Asiago på 3.-plass. Kort tid etter fikk Rolffa tillatelse fra Kaizers Orchestra til å gi ut låta på eget label.

Våren 2011 begynte Rolffa å spille inn materiale til ny EP. Rett etter at en samiskspråklig demo var blitt laget fikk bandet henvendelse fra Samisk Musikkfestival om å delta på Sámi Grand Prix. På påskeaften gikk Rolffa til topps i konkurransen og vant dermed 15.000 kr samt deltagelse i Liet Internasjonale Musikkonkurranse for minoritetsspråklige.

Rolffa Rolffa Rolffa Rolffa Rolffa Rolffa Rolffa Rolffa Rolffa Rolffa Rolffa Rolffa Rolffa
0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappEmail
Siste innlegg

Havnafestivalen AS
Alstenveien 49
8800 Sandnessjøen
post@havnafestivalen.no

Org.nr. 918 264 574