av Stian Breyholtz

Tilgjengelighet

Tilgjengelighet

På denne siden finner du informasjon til deg med funksjonshemming eller andre spesielle behov. Finner du ikke det du leter etter kan du ta direkte kontakt med oss, så hjelper vi deg.

På denne siden finner du informasjon til deg med funksjonshemming eller andre spesielle behov. Finner du ikke det du leter etter kan du ta direkte kontakt med oss, så hjelper vi deg.

Havnafestivalen foregår i friluft på parkeringsplassen rett ved gjestehavnen i Karivika, i sentrum av Sandnessjøen. Området er godt tilgjengelig for alle, inkludert for de med fysisk handikap eller nedsatt funksjonsevne.

Vi har egen rampe for rullestolbrukere vis-á-vis lydteltet midt på området. Denne kan fritt benyttes. Eget handikaptoalett som er godt merket og plassert ved inngangen til toalettområdet. Hele festivalområdet er asfaltert.

For å slippe inn på området må alle ha gyldig billett som kjøpes gjennom vår nettside. Aldersgrense er 18 år. Festivalen praktiserer gratis inngang for ledsager ved fremvisning av ledsagerbevis.

På området finnes det et eget serveringstelt tilpasset med sitteplass og bord, med utvidete rettigheter. Teltet har aldersgrense 20 år. I tillegg finnes et serveringstelt oppe på fiskebutikken som er tillatt for alle med sitteplasser og bord. Dette teltet er vanskelig tilgjengelig for rullestolbrukere.

Teleslynge:

 • Det er opprettet en teleslynge sone ved siden av mixer posisjon -(FOH)
 • Det er ikke tegnespråktolk på dette arrangementet

Parkering:

Veien er sperret for trafikk fra krysset Onkel Oskar og ned mot sentrum av sikkerhetsmessige hensyn.

Det er et eget område for parkering av utrykningskjøretøy i nærheten av inngangen til festivalområdet. Her er det også et begrenset antall handicap parkering.

Vi oppfordrer å la bilen stå da det er begrenset med parkeringsplasser i umiddelbar nærhet til inngangen. Anbefalt parkeringsplass er ved Scandic Syv Søstre. Transportdistansen mellom parkeringsplassen og festivalområdet er ca 500m og er asfaltert.

Mini-Havna:

Barnearrangement på dagtid.
Arrangementet foregår inne på
Havnafestivalens område.
Gratis inngang.

WiFi/Mobildekning:

Festivalområdet har gratis WiFi. SSID: «WiFi by Serit»

Både Telenor, Telia og ICE har full mobildekning på området.

Fy-fy å medbringe på festivalen:

Her er et utvalg av ting som du ikke kan ta med deg inn på festivalområdet:

 • Profesjonelt foto-, video,- og lydopptaksutstyr. Unntak for akkreditert presse- Mobiltelefon er helt ok å ta med
 • Flasker og termoser
 • Dyr
 • Paraplyer og andre skarpe gjenstander
 • Våpen
 • Mat og drikke
 • Grill
 • Campingutstyr (telt, stoler, campingutstyr etc.)
 • Selfiestang (teleskopstang med telefonholder)

Festivalen benytter ny betalingsløsning:

Alle serveringsteder inne på området er satt opp med betalingsterminaler som godtar alle vanlige kort som benyttes i Norge som VISA, Mastercard og BankAxept

Kontaktløs? Ja alle terminalene støtter kontaktløse bankkort

Mat og drikke:

På festivalområdet er det ikke tillatt å ta med mat og drikke, da det serveres nydelige kortreist mat fra beste Helgeland som Festivalburger, Fiskeburger, pizza, Sushi og Fish and chips. Ved glutenallergi må det gis beskjed ved bestilling.

I baren finner du godt utvalg av drikke som øl, glutenfri øl, vin, cider, kaffe, kaffe-baileys, mineralvann etc. I eget serveringsteltet er det utvidet rettigheter og aldersgrense 20 år.

Reise:

Havna er selve inn- og utfartsåra i Sandnessjøen og er den havna i Nordland med flest hurtig/ferje båtanløp. For nærmere info sjekk www.boreal.no

Stokka flyplass ligger ca 1 mil fra Sandnessjøen sentrum med flyavganger til og fra Bodø, Trondheim og Oslo. Sjekk avganger www.wideroe.no

Bussavganger til og fra Mosjøen, Mo i Rana og Tjøtta sjekk www.177nordland.no

Overnatting:

Scandic Hotell Syv Søstre er vår samarbeidspartner under festivalen. Hotellpakker kjøpes via Havnafestivalens nettsider, og inkluderer frokost og sen utsjekk på Søndag. Det er begrenset med overnattingsplasser, så om man ønsker hotellopplevelser under festivalen bør man være tidlig ute.

Motell:

Restaurant Napoli er et hyggelig spisested ved innfarten til Sandnessjøen. Motellet har 14 nyoppussede rom til hyggelige priser www.napolimotell.no

Vandrerhjem:

Kun 500 meter fra festivalområdet ligger Sandnessjøen Overnatting. Enkel god standard.

Båt:

Kom til Havna med båt! Vi disponerer ca. 90 båtplasser til de som ønsker å ha med seg båten. Båt Campen ligger i praksis inne på festivalområdet og har strøm og toalettfasiliteter tilgjengelig. Opplev festivalen fra eget båt-dekk om du ønsker det. Her blir det rift om plassene, så reserver din plass allerede nå. Reservasjoner gjøres i kombinasjon med kjøp av festivalpass via Havnafestivalens hjemmesider.

Bobil:

Camp og bobil-plass er i småbåthavna. Sandnessjøen Småbåtforening tar betaling på Vipps ved ankomst. Dersom det blir fullt stiller vi opp med 100 ekstra plasser på Holmen.

Parker bobilen i havna!

Åpningstider for Havna og billett-bua:

Se billetter eller programinfo.

Bytte billett mot armbånd:

For å unngå mest mulig kø lønner det seg å skanne billett mot armbånd, man må personlig møte opp for å få festet festivalarmbåndet. Vi står i billett-bua som ligger i sentrum rett ovenfor Hr. Petter.

Kontakt:

Er det noe du lurer på send oss gjerne en e-post post@havnafestivalen.no