Probleman

Probleman

Midtnorsk emo-band fra Trondheim

Midtnorsk emo-band fra Trondheim

Trondheimsbaserte Probleman beskriver seg selv som et emo-band som «nylig har entret de voksnes rekker». Med låta «Byen her» setter de ord på noe av denne såre erkjennelsen. Nemlig det å flytte rundt før du plutselig har blitt voksen og slått rot på et sted som ikke egentlig er ditt hjem.

Bandet og vokalist Mathias Østrem fra Lurøy i Nordland har fått med seg Stavangergutten Kjell Øverland alias Kapteinen på gjestevokal. Det uventa, men nydelige dialektsamarbeidet oppstod på søtt vis ved at de kommenterte på hverandres Tiktoker.

Kapteinen, som er mest kjent for å styre skuta innenfor popsjangeren, krydrer en allerede fengende låt med linjer som «De seie hjemme e der hjerta e, Men eg e operert». Han beviser med dette samarbeidet at han også kler rockesjangeren.

Med et refreng som gjør meg både gira og nostalgisk, og drivende gode instrumentalpartier som tar meg tilbake til Kråkesølv, er dette en meget lovende første singel fra Problemans kommende debutalbum.

Og hvis ikke dette er nok til å friste øret, så kan bandets egne ord om låta kanskje appellere til deg? For hvis du er «fette klar for sommer», er dette en låt for deg!

Probleman Probleman Probleman Probleman Probleman Probleman Probleman Probleman Probleman Probleman Probleman