Julie Bergan skal «rocke» opp stemningen på Havna

Julie Bergan skal «rocke» opp stemningen på Havna

ARTISTSLIPP #2020! – Julie Bergan (24) er en norsk sanger og låtskriver. Pop-artisten er mest kjent for sin låt «Arigato». Hun startet sin karriere i 2012 med russelåten Supernova, som hun spilte inn sammen med norske Cir.Cuz. Låten lå på norske topplister i totalt 16 uker i 2012 og 2013, og oppnådde femteplass som beste plassering.

Hun deltok deretter i Melodi Grand Prix 2013 med låten Give A Little Something Back, som hun skrev sammen med Ben Adams og Sara Skjoldnes. Hun gikk ikke videre fra semi-finalen i Steinkjer det året.

I september 2013 inngikk hun kontrakt med Warner Music Norway, og mot slutten av samme år ga hun ut Undressed sammen med Idol-deltager Astrid S.

Fra perioden 2014–2016 ga hun ut flere singler og hadde flere konsertopptredener. Hun var også på flere turneer, blant annet på den offisielle VG-lista-turneen 2016. Flere av låtene solgte til både gull og platinum i Norge, men det var ikke før singelen Arigato ble gitt ut våren 2016 at hun ble kjent utenlands. Låten toppet norske lister, og lå på VG-lista i 20 uker. Den kom også på femteplass på den offisielle svenske hitlisten. Hun hadde skrevet Arigato sammen med blant annet norske Kid Joki, og låten ble nominert til flere priser, blant annet til årets låt under Spellemannprisen 2016.

Selv om sangeren selv utgir popmusikk, var hun også med på NRK P3s remix-prosjekt våren 2016. Remixen av «Attitudeproblem» av Karpe Diem ble laget sammen med flere andre kvinnelige artister, og setter kjønnsrollene i musikken på spissen.

For musikkåret 2017 ble hun blant annet booket til bransjefestivalen by:Larm, samt til en rekke andre norske festivaler.

I 2018 bidro hun sammen med Alan Walker og Senguri på K-391s låt «Ignite». For låten ble de nominert til Spellemannprisen 2018 i klassen årets låt, en utdeling hun selv skal lede sammen med Tarjei Strøm.

Nå er hun klar for Havnafestivalen 2020!!!!