Folkemusiker Ingebjørg Bratland kommer til Havna!

Folkemusiker Ingebjørg Bratland kommer til Havna!

ARTISTSLIPP #2020! – Ingebjørg Harman Bratland (29) fra Edland i Vinje, Telemark, er en norsk folkemusiker, kveder og sanger med en særegen sangteknikk og formidlingsevne.

Bratland startet med kveding da hun var fem og et halvt år gammel. Hun har hele tiden utmerket seg med en sjelden evne til å formidle folkeviser, stev og ballader. Bratlands sanglærer har vært Ellen Nordstoga. I 2004, 14 år gammel, fikk hun Eckbo legaters folkemusikkpris. Bratland har som kveder vunnet fire seire i C-klassen på Landskappleiken.

Bratland synger tittelsporet på barneserien Jul i svingen på NRK1. Seriens musikk er skrevet av Odd Nordstoga og gitt ut i 2006. Den vant også Spellemannprisen i 2006 for beste barneplate. Bratland synger duett på Julevise med Odd Nordstoga. Hun har bidratt med sangen Mitt hjerte alltid vanker på kronprinsesse Mette-Marits CD med utvalgte salmer, Sorgen og gleden, og har deltatt på en rekke andre konserter og forestillinger. Hun sang blant annet Den fyste song for kong Harald i forbindelse med hans 70-årsdag i 2007. I 2009 vant hun vokal klasse A under NM i folkemusikk på Geilo. Hun er også nordisk mester i folkemusikk, og har mottatt Vinje kommunes kulturstipend for 2009. I 2010 vant Bratland Fureprisen på 50.000 kroner Bratland har også deltatt på fjernsynssendinger som Beat for Beat på NRK1 og Det store korslaget på TV2. I forbindelse med minnekonserten i Oslo domkirke 30. juli 2011, sang hun Nordahl Griegs «Til Ungdommen» a cappella.

I 2013 ga hun ut albumet Heimafrå sammen med Odd Nordstoga. For albumet fikk de Spellemannprisen 2013 i klassen folkemusikk/tradisjonsmusikk. Bratland ble også nominert til Spellemannprisen 2014 i klassen viser for albumet Berre meg. Hennes andre soloalbum Månesinn ble tilgjengelig på strømmetjenester 6. november 2015, og offisielt lansert 13. november 2015. Albumet består av låter Bratland har skrevet selv, sammen med produsentene Espen Lind og Geir Hvidsten. I kjølvannet av opptredenen på Spellemannprisen 2016 ble det også sluppet en remiks av singelen «Stjernene», som gjestes av rapperen Lars Vaular.

I 2017 vant hun Hilmarprisen, en folkemusikkpris som deles ut av Steinkjer kommune og Nord-Trøndelag fylkeskommune til minne om Hilmar Alexandersen.

I januar 2018 ble hun tildelt Wenche Foss’ ærespris. Hun delte prisen med Norsk Fosterhjemsforening.

Nå er hun klar for Havnafestivalen 2020 – og så vi gleder oss!!

KJØP BILLETT