Di Derre kommer til Havna

Di Derre kommer til Havna

Vi er stolte over å kunne si at Di Derre kommer til Havnafestivalen neste år.

Gruppen ble dannet i 1992. Opprinnelsen til navnet er kort og godt at bandet ikke hadde noe navn, slik at følgende ordveksling ofte fant sted når de skulle spille: –Hvem spiller i kveld? –Jo, det er nå de derre … (Her har e’en i De blitt gjort om til -i for å gjøre det mer på dialekten. Men e’en i Derre er der fremdeles i stedet for en -æ, i tilfelle bandet skulle havne på hitlistene i USA). Mange av tekstene omhandler steder, personer og hendelser knyttet til Molde.

Bandet slo gjennom med sitt andre album Kvinner & klær (senere omdøpt til Jenter & Sånn etter krav fra ukebladet KK) i 1994. Albumet er bandets mestselgende med over 190 000 solgte eksemplarer.

I 1996 kom albumet Gym som også ble godt mottatt av publikum. Med sanger som «Vårt korps» og «Faren til Ivar» befestet de inntrykket av å være en popgruppe som lot oppvekst, pubertet og nostalgi prege sangene sine. Den siste plata, Slå meg på! (Popmusikk), ble gitt ut i 1998 og fikk også en rekke gode anmeldelser, blant annet i Dagbladet, som lot den stå til 5 på terningen. Fengende poplåter som «14 kvinner» og tittellåta «Slå meg på» sikret at også denne plata solgte bra.

Medlemmer:

Jo Nesbø – vokalist gitar låtskriver
Magnus Larsen Jr. – bass kor
Espen Stenhammer – trommeslager
Halvor Holter – keyboard
Unni Wilhelmsen – gitar vokalist
Lars Jones – gitar