Artister Havna 2017

Artister Havna 2017

Følg oss på Facebook for de ferskeste oppdateringene.


Under ser du artistene som stod på scenen under HAVNA 2017:


Halvdan Sivertsen 

Halvdan Sivertsen er utvilsomt en av Norges fremste artister og etter manges mening landets beste entertainer. Hans konserter kjennetegnes blant annet ved hans unike evne til å blande humor med alvor. Hans velkjente sanger som eksempelvis «Kjærlighetsvisa», «Sommerfuggel i vinterland», «Venner» og «Nordaførr vårvisa» er uomtvistelig meget godt befestet i den norske sang-flora. Halvdan har gjennom mange år og gjennom skiftende trender, befestet seg som en artist av rang som selv i voksen alder nekter å stå stille.

Nylig slapp Halvdan sitt nye album «Ennu ikke landa»; hans første album på fem år .


Hellbillies kommer ens ærend til Helgeland!

Hellbillies er en rockegruppe fra Ål i Hallingdal som startet i 1990. Og årets turne spiller Hellbillies fra den nye plata «Søvnlaus», som ble gitt ut før jul. Bandet har en omfattende katalog fra til sammen ti studioplater, fire konsertplater, og ett samlealbum. Plateutgivelsene har hele tiden vært blant de mest solgte i landet. Tre Spellemannpriser har det blitt, deriblant hedersprisen Årets spellemann i 2007.

Hellbillies består av brødrene Aslag og Lars Håvard Haugen, Bjørn Gunnar Sando, Lars Christian Narum, og nykommeren Egil Stemkens. Se deres egen hjemmeside hellbillies.com


Dr. Alban kommer til Havna!

Dr. Alban vokste opp med musikken til Fela Kuti og James Brown. I en alder av 23 dro han til Sverige for å studere odontologi. For å finansiere studiene, begynte den musikkelskende tannlegestudenten å lage sin egen musikk. Han jobbet på denne tiden som DJ i Stockholms kjente klubb Alphabeth Street. Dr. Alban fullførte studiene, og åpnet sin egen tannlegepraksis, men drev DJ-virksomheten ved siden av.
I 1990 møtte han Denniz PoP fra SweMix-merket. Dr. Alban la til side tannlegeutstyret, for å realisere sin store drøm. Sammen med Denniz PoP og rappdronningen Leila K, gav de ut «Hello Afrika» som ble en hit. Hans kjærlighetserklæring til sin afrikanske opprinnelse toppet alle listene. Alban Nwapa ble kjent som Dr. Alban – en superstjerne. «Hello Afrika» solgte mer enn én million eksemplarer på verdensbasis.
Ett år senere ble denne suksessen overgått av hans andre album, One Love. 1,6 millioner singler av sangen «It’s My Life». Den nådde førsteplassen på listene i Tyskland, England, Israel og hele Europa. Albumet One Love solgte over 1,7 millioner eksemplarer, og de solgte som varmt hvetebrød, etterfulgt av albumene Look Who’s Talking og Born in Africa.
Alt i alt kan Dr. Alban se tilbake på og være fornøyd med å ha solgt over 5 millioner album og 6 millioner singler, noe som resulterer i 7 ganger sølv, 30 ganger gull, og 30 ganger platina. Hitten «No Coke» ble brukt i en anti-stoffkampanje i Sverige.
Senere startet han sitt eget plateselskap, Dr. Records, der han spilte inn nye sanger og produserte for flere kjente artister. I 2003 slapp Dr. Alban ett nytt album, Work, Work.
I dag er han visedirektør for klubben Stacy. Dr. Alban var også en god venn av Nelson Mandela og er en av Sveriges og Nigerias mest vellykkede artister noensinne. I et intervju med svensk radio sa han at han vil gå like langt som Mandela gjorde når det gjelder menneskerettigheter.
Dr. Alban gir stadig ut musikk og det siste han har utgitt er singelen «Freedom», som kom 22. februar 2012.
www.dralban.net


Justad er låtskriver, sanger og en stor popartist.

Sommeren 2014 ga han ut sin første singel, «Nu har du mæ». Låten ble A-listet på NRK P1, Låten var i desember2014 en av de mest spilte på NRK P3.
I februar 2015 kom oppfølgeren «Det e over». Også denne singelen ble radiolistet på både NRK P3 og NRK P1.

Tredje singel, «Tilbake», ble sluppet i juni samme år. Singelen ble B-listet på NRK P3.

Singelen «Riv i hjertet» kom i september 2015, og ble fjerde og siste singel før debutalbumet. Låten ble umiddelbart A-listet på både NRK P3 og NRK P1.
22. oktober 2015 slapp Sondre Justad debutalbumet sitt, Riv i hjertet. Albumet fikk terningkast fem av Aftenposten, Dagsavisen, Avisa Nordland og Fædrelandsvennen, og Justad ble av Dagbladet omtalt som «popens nye wonderboy». Han ble nominert i tre klasser under Spellemannprisen 2015 for albumet: popsolist, årets album og årets nykommer.

Og best av alt – i august 2017 gjester han Havna i Sandnessjøen. Les mer om Sondre Justad på hans hjemmeside.


Kari Bremnes

Kari Bremnes debuterte som plateartist med utgivelsen Folk i husan i 1980 sammen med broren Ola Bremnes. Hun medvirket også i Melodi Grand Prix 1982 med låten Romantikk. På denne tiden jobbet Kari Bremnes som journalist i Nationen og etter hvert i Aftenpostens kulturavdeling.

Siden har Bremnes gitt ut en rekke album, både alene og i samarbeid med andre artister som søskene Ola og Lars Bremnes, Lars Klevstrand, Ole Paus og Mari Boine. Hun har vunnet en rekke priser og har blant annet mottatt Spellemannprisen tre ganger og vært nominert til ytterligere seks Spellemannpriser. Kari Bremnes har turnert i Japan, Tyskland, Frankrike og Østerrike.
Kari Bremnes har med tiden blitt godt etablert som en av landets fremste kvinnelige sangere, tekstforfattere og melodiskapere. Hennes scenepersonlighet er mye preget av norsk melankoli og fremtoningen har en svært unorsk, nesten monumental divapositur. Derfor oppfattes hun ofte som litt mystisk.

Se mer om Kari Bremnes på hennes hjemmeside karibremnes.no


Abel, en levende legende!

Morten Abel er kjent fra bl.a. Mods og The September When og har gjestet en rekke store scener opp gjennom årene, både i inn- og utland. Han kan skilte med flere spellemannspriser og jobber nå med nytt album. Havnafestivalen er svært fornøyd med å ha booket Abel til Sandnessjøen i august 2017.

Les mer om Morten Abel her


Chris Viviano trøkker til på hjemmebane! 

Da har vi gleden av og introdusere Chris Viviano! Han er fra Herøy i Nordland og har som produsent fått over 3 millioner streams på Soundcloud og spotify, i tillegg til et eget radioshow på NRJ Norge. Han har reist rundt og spilt på festivaler og nattklubber flere steder i Skandinavia og Europa, og nå er han endelig her og klar for Havnafestivalen 2017!

Presseskriv Herøyfjerdingen


Dekstra Large på hjemmebane! 

Etter en braksuksess av en konsert i Kulturbadet i fjor sommer er Dekstra Large tilbake på hjemmebane for å levere nok en førsteklasses nordnorsk hiphop-opplevelse. Bård Erik Spangrud Torrissen, som han heter til vanlig, har i en årrekke vært Helgelands fremste hva rap angår.  Med prosjekter som Lokal Stamme og Neptune Surf Club på repertoaret vet helgelendingene hva de kan forvente.  Han tar med seg sin trofaste DJ og produsent, Ludvig Rølvåg, og sammen vil de gi Havna-publikummet et teknisk overlegent og hardtslående show!

Dekstra Large debuterte som soloartist med en selvtitulert utgivelse i 2012, og fulgte opp med utgivelsen “Store ord åg feittj flæsk” sommeren 2016. Han har varmet opp for internasjonale hiphopartister som Method Man & Redman, Pete Rock, EPMD og nasjonale hiphopartister som Joddski, Fremmed Rase og Gode Ord Dør Sist.


Arne og Erlend gjør comeback på Havna 2017!

Barndomskameratene Arne Johansen og Erlend Smalås, begge fra Sandnessjøen, trådte sine barnesko i Sandnessjøen og startet sitt første band sammen i Stamnes Barnehage i 1982. På midten av nittitallet gjorde de noen få, men helt legendariske konserter sammen på Helgeland, men så ble det stille. Erlend Smalås har imidlertid gjort en solid musikalsk karriere og gjennom en mengde prosjekter blant annet rasket med seg to spellemannspriser. Arne Johansen gikk på sin side mer akademisk til verks og arbeider i dag som advokat i Sandnessjøen. Det har opp gjennom årene vært mye snakk om å få de to sammen på scenen igjen, og nå skjer det endelig under Havnafestivalen 2017. Arne & Erlend stiller med fullt band og slipper i tillegg en single i forbindelse med begivenheten (Talking in your sleep, tilgjengelig på Spotify). Først og fremst ønsker imidlertid gutta å gjenskape magien fra konsertene på midten av nittitallet. Vi gleder oss!

Sjekk ut deres egen låt «Talking in your sleep» på Spotify.


Gitarkameratene fra Helgeland

Helgeland Gitarunion består av 11 gitarister, 4 vokalister og band. De feiret nylig 10-årsjubileum og kan se tilbake på over 20 fulle hus med Clapton-hyllest i Mosjøen, Sandnessjøen, Brønnøysund, Mo i Rana og nylig Olavshallen i Trondheim

Vokal:  Arnt Fredrik Hansen (Alstahaug), Kenneth Søttar (Vefsn), Marit Selbæk (Lensvika), Sigrid P. Brennhaug  (Hemnes).

Gitar: Sigurd Tverå (Vefsn), Bent Atle Holand (Vefsn), Jim R Lorentsen (Vefsn), Tor-Erik Schytte (Vefsn), Bjørn Pedersen (Dønna), Morten Horn (Brønnøy), Frode Olsen (Alstahaug), Frode Hansen (Rana), Gunnar Pedersen (Brønnøysund), Jarl Åge Aaker (Dønna), Rune Almås (Vevelstad).

Band: Hans Jacob Øksne (tangenter), Jon Rune Vilmones (tangenter), Ivar H. Johansen (trommer), Ronny Larsen (trommer), Stein Ivar Mortensen (bass).


Følg gjerne Havnafestivalen på Facebook for de aller ferskeste oppdateringene.

Vi er også på Instagram og Snapchat. Følg med!

#havnafestivalen